НАБУ взялося за “слугу народу” Холодова після виходу розслідування “Схем”

НАБУ взялося за “слугу народу” Холодова після виходу розслідування “Схем”

Загрузка...

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо нардепа від “Слуги народу” Андрія Холодова після публікації журналістського розслідування.  

Джерело: “Радіо Свобода” з посиланням на відповідь НАБУ на запит  

Дослівно НАБУ: “4 грудня детективами НАБУ внесено відомості до ЄРДР за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2. ст.15, ч.2. ст.364 Кримінального кодексу України, а саме: закінченого замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем”. 

 

Деталі: Видання нагадало, що журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” дійшли висновку, що Холодов відстоював свої інтереси, коли лобіював у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном.

Розслідувачі встановили, що “слуга народу” через низку підставних осіб та номінальних власників таки пов’язаний з тютюновим бізнесом. Зокрема, з роздрібною торгівлею цигарками у кіосках, та оптовим постачанням тютюнових виробів у точки продажу.

З’ясувалося, що фірма, на яку записані столичні кіоски, де торгують цигарками, належить кіпрській компанії, яка була заснована у маєтку родини Андрія Холодова на Кіпрі у місті Лімасол.

Пізніше депутат зазначав, що кіпрська компанія, на яку заведений цей бізнес, була продана “іншому власнику” ще в 2018-му, але не зміг сказати, кому саме.

pravda.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO