Ірина Паламар закликала відстояти землю на акції протесту під ВР

Ірина Паламар закликала відстояти землю на акції протесту під ВР

Загрузка...

Голова Асоціації тваринників України виступила із гострою критикою злочинних намірів влади щодо відкриття ринку землі.

«Земля має залишатися у власності народу! Українці ніколи свою землю не віддадуть!» – із таким закликом виступила Ірина Паламар перед українцями – фермерами, селянами, які вже вкотре прихали до Києва під стіни Верховної Ради, аби висловити протест проти антинародної земельної реформи.

Нагадаємо, що законопроект №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який нібито відкриває ринок землі та поданий до розгляду у першому читанні чинним Кабінетом Міністрів, насправді зазіхає на останній найдорожчий ресурс всіх українців.

Незважаючи на те, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що українською землею не зможуть володіти іноземці без дозволу українського народу, проте даний законопроект передбачає концентрацію величезних площ с/г землі в одні руки – до 210 тис. га  одній особі, а такождозвіл купувати землю юридичним особам. А це означає, що через підставні українські фірми земля все одно опиниться в руках у іноземців.

«Розпродаж найціннішого не вирішить системних та глибоких проблем в економіці України та не залучить масові інвестиції, як заявляє влада, – відзначила напередодні акції протесту на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Паламар. – На жаль, діючи в інтересах транснаціональних корпорацій, чиновники з вищого ешелону влади намагаються вкотре нас обдурити».

Таким чином, мітингувальники, що зібралися на акцію, вимагають відкликати даний ганебний законопроект, та продовжити мораторій на продаж землі мінімум іще на один рік.

Також Ірина Паламар гостровисловилася проти ще одного законопроекту, який має бути винесений на розгляд – “Про пестициди та агрохімікати” № 2289 від 18.10.2019, який дозволятиме завозити до України пестициди та гербіциди, не зареєстровані в країні виробника.

Зокрема, у законопроекті пропонується виключити третє речення частини другої статті 4 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» такого змісту:  «Обов’язковою умовою завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів для цих цілей є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються».

Тобто, документальне підтвердження державної реєстрації пестицидів в країні виробника, що передує завезенню на території України – пропонується скасувати. Але саме воно було гарантією умовної безпечності таких пестицидів. Тому прийняття цього проекту – це загроза екологічної безпеки!

Інша загроза проекту –  національній безпеці. На рівні ЄС передбачена дуже складна процедура державної реєстрації пестицидів, що триває багато років (до 10) та включає величезну кількість досліджень, в тому числі на вплив людини, тварин, навколишнє природне середовище. Україна ж цим законопроектом відкриває ворота для проведення на своїй території досліджень, в тому числі із шкідливим впливом, перед запуском цих зарубіжних пестицидів у серійне виробництво, через що наша держава може перетворитися в майданчик для хімічних експериментів.

До того ж, зберігання та утилізація пестицидів, які не пройшли випробування – це серйозні фінансові витрати для зарубіжних корпорацій.

«Над нами і нашими чорноземами хочуть робити випробування. Україна може перетворитися в полігон для зберігання та утилізації небезпечних пестицидів, які підуть у ґрунти, підземні води, а ми потім вживатимемо продукцію, вирощену на такій землі. Тобто, на українській нації просто будуть проводити дослідження! Але ми будемо відстоювати нашу країну!» – закликала у підсумку виступу Ірина Паламар.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO