В УКРАЇНІ ПОЧАЛОСЯ ЦЬКУВАННЯ ЮРИСТІВ, ЗАВДЯКИ ЯКИМ ВИГРАНО СПРАВУ В ЛОНДОНСЬКОМУ АРБІТРАЖІ...

В УКРАЇНІ ПОЧАЛОСЯ ЦЬКУВАННЯ ЮРИСТІВ, ЗАВДЯКИ ЯКИМ ВИГРАНО СПРАВУ В ЛОНДОНСЬКОМУ АРБІТРАЖІ ПРОТИ КОЛОМОЙСЬКОГО

Загрузка...

Після завершення слухання справи проти ексакціонерів в Апеляційному суді Англії та Уельсу український суд вимагав у “ПриватБанку” надати НАБУ документи про підстави та умови отримання юридичних послуг

25 вересня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчих ДБР та в рамках кримінального провадження №62019000000001311 надав їм доступ до документів (із можливістю вилучення копій), які перебувають у “ПриватБанку“, НБУМінфіні та стосуються співпраці цих держструктур із Kroll, Hogan Lovells, AlixPartners, ТОВ “Астерс” і ТОВ “Астерс Консалт” (йдеться про укладені між ними договори щодо здійснених розрахунків, процедуру закупівлі послуг тощо). Про таке повідомляє Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, слідство за цією справою розпочато в серпні на підставі заяви одного з депутатів Верховної Ради VIII скликання, який повідомив “про протиправні діяння службових осіб Національного банку України, Міністерства фінансів України, TOB “Телекомпанія АРС”, ПАТ КБ “ПриватБанк” та інших юридичних осіб”. У чому полягають можливі “протиправні діяння” (за версією нардепа), не уточнюється.

Раніше “ПриватБанк” заявляв, що 26 липня – на наступний день після завершення слухання справи проти ексакціонерів в Апеляційному суді Англії і Уельсу – банк отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам НАБУ всі документи про підстави та умови отримання послуг від юридичних радників та інших консультантів. Зазначалося, що підставою для слідчих дій НАБУ були заяви 2017-2018 рр. від нардепів ВР VIII скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, яких у відкритих джерелах пов’язували з ексвласниками банку.

“Провадження по їхніх скаргах були зупинені слідчими органами ще в 2017 році, але з невідомих причин відновлені влітку 2019 року”, – зазначали в “ПриватБанку”.

При цьому в НАБУ констатували, що не вилучали документації про юристів “ПриватБанку”, яка стосується судового процесу банку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у Високому суді Англії.

“Також інформуємо, що детективи НАБУ під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні не вилучали документів “ПриватБанку” стосовно тактики і стратегії дій адвокатів у Високому суді Англії”, – зазначили в НАБУ.

Додамо, що в переліку документів, до яких Печерський райсуд Києва низкою своїх ухвал від 25 вересня 2019 року надав слідчим ДБР доступ, – у т. ч. ті, які підтверджують отримання посадовими особами “ПриватБанку”, НБУ, Мінфіну ухвали Київського райсуду Одеси від 4 січня 2018 у цивільний справі №520/97/18, а також документи ТОВ “Астерс” і ТОВ “Астерс Консалт”, “у яких використовувались персональні дані ОСОБА_2”.

Нагадаємо, 4 січня 2018 Київський райсуд Одеси відкрив провадження в справі №520/97/18 за позовом Ігоря Коломойського до ТОВ “Телекомпанія “АРС”, НБУ, Мінфіну, ПриватБанку, Кролл, ТОВ “Астерс”, ТОВ “Астерс Консалт”, “АліксПартнерс”, “Хоган Ловеллс” – про “захист честі, гідності та ділової репутації, визнання недостовірною інформації, визнання відсутнім права та припинення дій”.

Цього ж дня суд задовольнив заяву Коломойського про забезпечення позову та ввів заборону для відповідачів виконувати умови будь-яких договорів, які прямо чи опосередковано стосуються інтересів Коломойського.

15 січня 2018 НБУ публічно заявив, що “забезпечувальний захід скасовано”. А вже наступного дня – 16 січня – Нацбанк оприлюднив результати forensic audit “ПриватБанку” (в яких стверджувалося про сумнівні операції в банку на 5,5 млрд дол ще до націоналізації; Коломойський відповідну інформацію заперечував).

Додамо, згадана заборона, введена ухвалою Київського райсуду Одеси від 4 січня 2018, була, по суті, ідентичною до заборони, встановленої ухвалою Солом’янського райсуду Києва від 15 грудня 2017 в іншій справі – №760/27582/17.

Як писав Finbalance, 29 травня 2019 року Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу Коломойського та залишив без змін постанову Апеляційного суду Києва від 28 серпня 2018 (у справі №760/27582/17), якою було скасовано ухвалу Солом’янського райсуду Києва від 15 грудня 2017 року про заборону для НБУ, Мінфіна, “ПриватБанку” та їхніх консультантів (Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells, ТОВ “Астерс Консалт”, ТОВ “Астерс”, ТОВ “АліксПартнерз (Україна)”) виконувати умови будь-яких договорів, які прямо або опосередковано стосуються інтересів Коломойського.

5.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO