Порошенко закликає всі політичні сили підписати Євроатлантичну хартію

Порошенко закликає всі політичні сили підписати Євроатлантичну хартію

Загрузка...

П’ятий президент України Петро Порошенко вбачає у пропозиції надати російській мові на Донбасі статус офіційної реванш проросійських сил і пропонує іншим політичним силам приєднатися до Євроатлантичної хартії, розробленої партією “Європейська солідарність”, яку він очолює.

“Події розгортаються так, що повзучий проросійський реванш стає дедалі очевиднішим. Пролунала пропозиція надати російській мові статус офіційної на Донбасі. Але торгівля мовою не принесе Україні жодних дивідендів. І не зупинить Росію… Головна мета реваншу – зупинити наш рух до членства в Євросоюзі та НАТО і повернути у сферу впливу Росії всю Україну, від Донбасу до Галичини”, – написав Порошенко у вівторок у Facebook.

За його словами, Росія розуміє, що вступ України до ЄС і НАТО є стовідсотковою гарантією миру, безпеки та незалежності країни.

Порошенко повідомив, що дипломати і юристи “Європейської солідарності” розробили фундаментальний документ – Євроатлантичну хартію і закликав політичні сили приєднатися до неї.

“Це і як клятва, і як присяга, і як план узгоджених дій різних політичних сил з метою прискорити вступ України до НАТО. Там – чіткі зобов’язання, які вже нікому не дозволять вильнути хвостом у разі зміни політичної кон’юнктури. Ми розраховуємо, що до Хартії приєднаються інші політичні сили. Лише спільними зусиллями ми досягнемо великої мети – миру й безпеки через членство в НАТО, добробуту – через вступ до ЄС”, – зазначив Порошенко.

interfax.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO