Андрій Герус «продав» Центренерго оточенню Януковича за $20 млн на місяць

Андрій Герус «продав» Центренерго оточенню Януковича за $20 млн на місяць

Загрузка...

Представник Президента в Кабміні Андрій Герус став негласним куратором зміни курсу державної компанії «Центренерго» з вітчизняного вугілля на сировину з окупованих територій Луганської і Донецької області (ОРДЛО). Про це повідомляє джерело на ринку, знайоме з ситуацією.

«Кураторство» над цим процесом Герус отримав за погодженням з головою Офісу президента Андрієм Богданом і радником секретаря РНБО, екс-менеджером Олександра вугілля Януковича Сергієм Кузярой.

Раніше повідомлялося, що оточення глави держави домовилося зі старою командою про повернення кураторів підприємства «Центренерго» часів Януковича. Одним з них став Віталій Бєляков, колишній керівник «Донбаський розрахунково-фінансовий центр». Після революції Бєляков продовжив свою діяльність на територіях, підконтрольних «ДНР» і «ЛНР». ЗМІ повідомляли, що директором «Центренерго» повинен бути призначений його ставленик Володимир Потапенко, що і підтвердилося.

Протокол про призначення Потапенко є в розпорядженні редакції.

За даними нашого джерела, Беляков також домовився про призначення комерційним директором «Центренерго» свого кума – Олександра Уварова. Він вже перебував раніше на цій посаді при Януковичі. «Уваров пообіцяв Герусу, Богдану і Коломойському, що за «допомогу» в організації нової схеми роботи – через окуповані території і Білорусь, а також за політичну підтримку процесу – він буде готовий щомісяця перераховувати $20 млн.», – зазначило джерело.

За його словами, Уваров і Герус вже домовилися з білоруською стороною про створення на території р. Ельск (в 25 км від українського кордону) бази для перевантаження вугілля з ОРДЛО.

Також, за даними джерела, тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов поширив негласний дозвіл на відновлення роботи всіх нелегальних «копанок» на території Донецької і Луганської області.

«Операційним управлінням видобутком і постачанням безпосередньо в регіоні повинен займатися новий голова Донецької облдержадміністрації Павло Олександрович Кириленко, колишній військовий прокурор, уродженець Криму, який працював раніше у Львівській області. Його кандидатуру сьогодні вніс на розгляд Кабміну Президент Зеленський і затвердив уряд», – сказав джерело.

Нагадаємо, раніше про те, що він має намір займатися питаннями поставки вугілля з окупованих територій заявляв фактичний радник секретаря РНБО Сергій Кузяра. Також ЗМІ повідомляли, що Кузяра планує пролобіювати призначення Андрія Геруса на посаду міністра енергетики в новому уряді після виборів у Раду.

narodna-pravda.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO