Закон про мову: Рада поставила крапку

Закон про мову: Рада поставила крапку

Загрузка...

Верховна Рада України відхилила всі чотири проекти постанов, які блокували підписання законопроекту №5670-д про українську мову.

Рішення було ухвалено на пленарному засіданні парламенту 14 травня. Жодна з постанов, ініціаторами яких були представники “Опозиційного блоку” і деякі позафракційні нардепи, не набрала мінімуму – 226 голосів, які необхідні для скасування голосування за закон (щоб подивитися відео, доскролльте сторінку до кінця).

Після того, як Верховна Рада відхилила названі постанови, шлях до підписання історичного закону був відкритий. Голова парламенту Андрій Парубій одразу ж поставив свій підпис на ньому.

Одностайність Верховної Ради підтримав віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко. Особливу подяку він висловив Парубію.

“Всі постанови, внесені реваншистами для знищення закону про українську мову, парламентом не підтримані! Голова Верховної Ради Андрій Парубій, внесок якого в ухвалення історичного закону про мову важко переоцінити, невідкладно, просто в залі підписав цей закон! Реванш не пройде. Слава Україні!” – написав Кириленко у Тwitter.

Українська мова

obozrevatel.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO