Роман Романюк: Верховний Суд сформований, а значить, мільйони громадян нашої держави отримають...

Роман Романюк: Верховний Суд сформований, а значить, мільйони громадян нашої держави отримають доступ до правосуддя

Загрузка...

Історична подія для судової системи України  нарешті відбулась. Звершено формування складу Верховного Суду. Відтепер, Суд буде працювати практично в повному складі.

Для того, щоб Верховний Суд міг ефективно працювати, була виконана величезна робота. Ми прийняли зміни до Конституції, удосконалили базове законодавство про судоустрій, оптимізували систему судів, і розробили нове процесуальне законодавство. Все це було необхідно для запуску Верховного Суду.

Мені, як голові підкомітету профільного парламентського Комітету, було дуже приємно почути, під час церемонії складання присяги новими суддями, офіційну статистику роботи Верховного Суду. За півтора року, судді Верховного Суду вже розглянули 120 тисяч справ. Це тисячі відновлених прав, тисячі задоволених громадян, тисячі перемог справедливості і правди. Сьогодні, коли Верховний Суд буде працювати у складі 193 кращих професіоналів України, ми очікуємо поліпшення цих показників, як мінімум, в 75 разів.

Більш того, основною функцією Верховного Суду – є, все ж таки, забезпечення єдності судової практики та розробка чітких позицій правозастосування. Єдина судова практика дозволить уникнути багатьох помилок розгляду справ ще на етапі першої та апеляційної інстанцій. Єдність застосування норм права – це досить болюче питання для правової системи України, однак, я сподіваюсь, що Верховний Суд зможе вирішити цю проблему.

Надії і очікування у суспільства від роботи нового складу Верховного Суду дуже великі. Водночас, я вірю, що судді це розуміють і своєю працею виправдають таку  високу довіру наших громадян.

Роман Романюк, Народний депутат України


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO