Facebook запускає архів української політичної реклами. Хто за неї заплатив?

Facebook запускає архів української політичної реклами. Хто за неї заплатив?

Загрузка...

Починаючи з 18 березня Facebook запускає процедуру підтвердження політичної реклами. Тобто менше, ніж за 2 тижні до завершення першого туру виборів.

Очевидно, що Фейсбуку вибори в Україні не цікаві. А всі кроки, які соцмережа здійснює в рамках “контролю за маніпуляціями” були викликані тиском з боку окремих політиків в США…

Нові правила суттєво ускладнять роботу українських політиків в Інтернеті, адже тепер доведеться світити суми грошей, потрачені на рекламу. Ймовірно, частина бюджетів перейде з Фейсбука/Інстаграма до Google, який поки що не заморочується процедурами ідентифікації рекламодавців.

Ми часто про це говоримо в подкасті Digitalizirenn. І у свіжому, 70-му випуску багато говорили саме про Facebook. Так що обов’язково послухайте про це ось тут.

Отже, що має змінитись в політичній рекламі в Україні з 18 березня.

Вся політична реклама буде маркуватись повідомленням “Paid for by…” – тобто буде вказуватись, хто заплатив за політичну рекламу.

До 18 березня сторінки, які запускають політичну рекламу, зобов’язані пройти процес ідентифікації

Процес ідентифікації детально описано тут.

В разі, якщо ви хочете запускати політичну рекламу, необхідно підтвердити свою особистість.

Процес підтвердження можна зробити ось тут: facebook.com/id або в розділі налаштувань у мобільному додатку Facebook.

Процес перегляду документів триватиме до 48 годин. Тому якщо ви плануєте щось запускати 18 березня, треба стартувати вже.

Для підтвердження особистості потрібно:

– обов’язково ввімкнути двофакторну авторизацію

– Обрати одну з опцій ідентифікації: офіційний документ, випущений урядом (паспорт, права); нотаріальна форма, яку можна завантажити ось тут.

Більше деталей щодо документів можна почитати за цим посиланням.

Як відбувається процес ідентифікації “Paid for by”

Процедура установки дисклеймерал “Paid for by” відбувається через таб Authorizations в розділі налаштувань сторінки, і шляхом приєднання рекламних акаунтів, які ви плануєте використовувати для реклами сторінки. Процедура налаштування дисклеймерів відбувається на рівні сторінки, а не рекламного кабінету. Цю процедуру можна здійснити лише на десктопній версії соцмережі.

Вимоги до дисклеймера:

– Чітке ім’я

– Не можна використовувати абревіатури

– Не можна використовувати лінки

– Відповідність вимогам.

Бібліотека реклами

Facebook створив Бібліотеку політичної реклами. Вся реклама, яка буде ідентифікуватись, як політична, буде зберігатись в бібліотеці протягом 7 років. Бібліотека реклами буде також агрегувати інформацію про те, як реклама поширювалась – налаштування таргетингу, кошти, витрачені на рекламу і т.д.

А хто казав, що буде легко.

Максим САВАНЕВСЬКИЙ


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO