Голосуючи за Капліна ми голосуємо за соціал-демократію, за соціально-справедливу країну за краще...

Голосуючи за Капліна ми голосуємо за соціал-демократію, за соціально-справедливу країну за краще життя простих людей!

Загрузка...

Шановний український народе! Шановні друзі! Ми в черговий раз стоїмо перед стратегічним вибором. У зв’язку з виборами в нашій державі цей рік особливий, рік чергових великих очікувань, надій на краще. Дуже хотілося б, щоб він не став роком великих розчарувань. Від нас з вами залежить, яким курсом в майбутнє буде йти наша з вами держава, чи буде в цій державі повернута соціальна справедливість, чи справдяться надії громадян на заможне і достойне життя, чи зможемо ми закласти цеглини фундаменту, на якому молодь зможе збудувати своє майбутнє в цій державі, а не шукати кращу долю в інших світах. Все це залежить тільки від нас! Від вибору президента країни, лідера нації, нового парламенту буде залежати, власне кажучи, куди попливе цей великий корабель з такою красивою назвою – Україна.

Якщо більшість суспільства для себе обрала європейський шлях розвитку, з потужною економікою, високими соціальними стандартами, захищеністю населення, то ми, беручи приклад з європейських країн, маємо для себе зрозуміти, чим керуватися при виборі влади. Чи, так як у нас відбувається останніх 28 років – популізмом, піаром, солодкими обіцянками, підкупом, вестися на проекти олігархічних кланів, чи все ж таки суспільство усвідомить, що треба обирати шлях розвитку держави, європейський світогляд, коли люди голосують або за ліберальну, або за соціал-демократичну модель суспільного і державного устрою.

Соціал-демократична партія висунула кандидатом в президенти України від ліво-центристських сил Сергія Миколайовича Капліна. Він дійсно досвідчений політик, смілива, рішуча, принципова людина, яка загартувалася під час бурхливих подій в нашій державі, особливо під час Революції Гідності. Він завжди залишався простою людиною, яка здатна на вчинки.

Коли треба, то заради захисту простих людей від захмарних тарифів, соціальної несправедливості очолював такі рухи, як Врадіївська хода, пішу Ходу на Київ проти захмарних тарифів уряду. Коли було потрібно, то Сергій Каплін спускався в шахти, щоб відстояти право шахтарів на отримання чесно заробленої зарплати. Були й інші дії, які доводять, що Сергію Капліну не байдужа доля країни, він чутливо сприймає політичні події. Сергій Каплін здатний на рішучі вчинки заради захисту прав людей праці.

Все це, звісно ж, важливо, але, на мій погляд, найважливіше те, що Сергій Миколайович є уособленням і представником нової філософії будівництва держави, соціал-демократичного світогляду. Він представляє велику команду однодумців, які об’єдналися саме на соціал-демократичних поглядах, які привели до успіху багато європейських країн – Норвегію, Швецію, Фінляндію, Бельгію, Португалію, Іспанію та інші.

Основа соціал-демократичних поглядів і принципів – це, перш за все, повернення суспільного контролю за природніми монополіями, коли нафтогазові компанії, генеруючі компанії знаходяться не в руках олігархів, а в руках суспільства, надприбутки йдуть не в кармани олігархів, а на суспільні потреби, на захист людей праці і соціально-незахищених верств населення.

Соціал-демократія – це повернення соціальної справедливості для всього суспільства, коли немає захмарних зарплат «топ-менеджерів», коли високо піднято соціальні стандарти, коли достойні зарплати людей праці, коли гідні пенсії у ветеранів праці, які, фактично, віддали все життя для розбудови держави, коли людина праці захищена на рівні законодавства, коли певна частка собівартості будь-якої продукції йде на заробітну плату виключно тих, хто виробив цю продукцію, коли посилена на законодавчому рівні роль профспілок, які є головними посередниками між законодавцями і людьми праці, які захищають, перш за все працюючих людей. Це, коли є законодавчо закріплені реальні інструменти впливу у громадянського суспільства на будь-які сфери життєдіяльності, коли суспільство може впливати на ціноутворення за комунальні послуги, коли є реальна децентралізація, основна влада на місцях і всі важелі впливу передані місцевим громадам, коли вони можуть формувати профіцитні бюджети, коли вони контролюють все те, що є у власності громад, контролюють дозволи на розробку копалень, використання надр, передачу в оренду водойм, лісів, тобто є можливості для реальних механізмів формування місцевих бюджетів і є контроль громади за тим, щоб ці бюджети були використані для розвитку територій.

Тому я хотів би донести до суспільства одну просту тезу – не треба орієнтуватися на ті шаблони, які нам десятиріччями вбивали в голови, що треба голосувати за того, хто має найбільші рейтинги, хоч ми й знаємо як і ким малюються ці рейтинги. Люди не повинні вестися на чутки, що нібито не варто голосувати за непрохідних, що треба обирати «менше зло», люди мають орієнтувалися, перш за все, на світогляд, на ті політичні сили, які не тільки декларують правильні гасла, а й своїми конкретними діями доводять суспільству, що вони самі дотримуються цих принципів, що вони ними живуть.

В багатьох країнах Європи, де соціал-демократи при владі, навіть на рівні законів закладено, що багаті мають платити більше, ніж бідні. Для прикладу, за адміністративне правопорушення штраф стягується не в конкретному вимірі, а як відсоток від задекларованих доходів. Багаті платять більше за свої порушення і суспільство це вважає нормальним, бо, якщо ти більш успішний, то ти маєш нести більшу соціальну відповідальність, більше навантаження.

Як на мене, окрім того, що Сергій Миколайович є моїм однодумцем і людиною з якою я пліч-о-пліч пройшов багато років разом і якому повністю довіряю, найголовніше є те, що він є представником саме нашої світоглядної команди – Соціал-демократичної партії. Він дотримується саме тих базових принципів, які є нашими програмними засадами. Голосуючи за Капліна ми голосуємо за соціал-демократію, за соціально-справедливу країну за краще життя простих людей!

Олександр Сугоняко


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO