На Житомирщині не можуть люструвати чиновників часів Януковича?

На Житомирщині не можуть люструвати чиновників часів Януковича?

Загрузка...

Як стало відомо, з достовірних джерел в Коростенський районній раді, після гучних скандалів навколо заступника Коростенської РДА Катерини Скляревської, її не погоджують на продовженні повноважень перебування на цій посаді.

Було б напевно зрозумілими та логічними дії чиновниці власноруч написати заяву про складання повноважень до моменту встановлення результатів перевірки фактів викладених в ЗМІ, але вона навпаки намагається утриматися на посаді.

Так вже на наступний день 31 січня, після появи викриваючої статті про збір коштів на потреби адміністрації, Скляревська почала збирати підписи на свою власну підтрику виписуючи себе невинною жертвою обставин. Варто зазначити, що вона як і у випадку зі збором коштів проводила гучні зібрання в робочий час в своєму робочому кабінеті. В підготовлених листах на різні державні інстанції Катерина Скляревська виписує себе, як справжнього патріота України і жодним чином не згадує про свою роботу заступником голови РДА за часів президента Януковича. В той час коли після виборів 2010 року всі працівники органів влади, які мали демократичну, державницьку та патріотичну позицію були звільнені, або ж написали заяви самостійно про своє звільнення, Скляревській дивним чином вдалося залишитися на посаді, враховуючи той факт, що продовження перебування на посаді погоджувалося вже з новим керівництвом Партії Регіонів.

Таким чином Скляревська успішно працювала до місцевих виборів і була першим кандидатом на пост голови РДА за умови переходу на керівні посади в області тодішнього голови Володимира Арешонкова. Але велика жадоба до влади зіграла злий жарт. Окрім посади голови РДА Скляревський захотілося ще мати і депутатський мандат обласної ради і вона пішла в розріз планів партії та висунула свою кандидатуру на окрузі вже погодженого свого підлеглого – начальника управління освіти Коростенського району Володимира Нагорняка. Такого неподобства в Партії регіонів не вибачили і замість Катерини Скляревської Коростенську РДА за волею долі очолив її підлеглий і переможець виборів до обласної ради Нагорняк.

Помста від якого за створену конкуренцію на виборах не залишила себе чекати — Скляревську звільнено з посади заступника голови РДА. Таким чином погнавшись за двома зайцями пані Скляревська втратила навіть те що мала. Після майже річної плідної роботи по будівництву фундаменту диктаторського режиму Януковича в Коростенському районі, яка призвела до Майдану та розстрілів Небесної Сотні Скляревська залишилася ні з чим. І починаючи з початку 2011 року по час закінчення Майдану Скляревська знаходилася в тіні перебуваючи вже в партії Юлії Тимошенко «Батьківщина».

На завершальній переможній стадії Майдану Катерина Скляревська стає полум’яною патріоткою і відвідує чи не всі мітинги. Добре пропіарившись та нагадавши про себе вона намагається знову очолити Коростенську РДА, але в партії Батьківщина була своя кандидатура – Володимир Боровков. Тоді швидко зорієнтувавшись Катерина Леонідівна приплива до берега партії Свобода, представник якої – Сидір Кізін очолив облдержадміністрацію. Але і тут не пощастило — керівництво обрало кандидатуру Боровкова, а Скляревській запропонували місце заступника. Після обрання Президентом України Петра Порошенка розпочалося будівництво нової вертикалі влади. Блок Петра Порошенка визначився зі своє кандидатурою, і це знову не пані Скляревська. Але віддаючи повагу бійцівському характеру Катерини Леондівни вона не зрадила своїй мрії і прийняла рішення приєднатися до Народного Фронту, який перед парламентськими виборами восени нарощував свій рейтинг. Хоч і вибори виграв Народний Фронт, але дива не сталося, РДА очолив представник БПП — Сергій Дмитрук. Таким чином Скляревська втратила третій шанс очолити Коростенську РДА.

За останній час в місцевих ЗМІ почало з’являтися багато негативної інформації, що не могло не занепокоїти керівництво, як району так і області. Так голову РДА Дмитрука вже визивали до всіх правоохоронних органів на допити за відкритими кримінальними справами на його заступницю. Катерина Скляревська намагається натиснути на всі важелі впливу, які могли б допомогти їй уникнути покарання та утриматися на посаді. В першу чергу вмовляє активістів Майдану та представників громадських організацій підписати листи на свою підтримку при цьому в жодному з них не згадуючи про свою вірну підтримку Януковича на початку його президентства. І не піди в розріз з планами партії на місцевих виборах восени 2010 року можливо пані Скляревська була б до кінця правління Януковича його вірним соратником, як в свій час була вірним соратником соціаліста Олександра Мороза. Талант Катерини Леонідівни обводити кругом пальця громадських активістів завжди був на висоті, а чи вдасться цього разу їй залучитися їх підтримкою та залишитися на посаді покаже час.

Ілля Шкляр