Росіяни намагалися вчинити у Франції теракт

Росіяни намагалися вчинити у Франції теракт

Загрузка...

У французькому місті Безьє заарештували п’ятьох росіян за підозрою у підготовці теракту.

Про це повідомляє AFP на своїй сторінці у Twitter.

Цю інформацію також підтверджує редактор міжнародного відділу телеканалу France 24 Дуглас Ерберт.

“П’ятеро росіян, підозрюваних у підготовці теракту, затримано у французькому місті Безьє”, – написав він в соціальній мережі.

Як передає французьке видання Le Figaro з посиланням на прокуратуру міста, усіх підозрюваних було взято під варту. Наразі триває слідство.

Як зазначається, один із заарештованих мешкав у Безьє і ще один, ймовірно, в Монпельє.

Слідчі намагаються знайти адреси трьох інших осіб, взятих під варту.

DirectMatin пише про те, що п’ятеро затриманих  – чеченського походження. Згідно з інформацією, під час обшуку у них було вилучено заборонені предмети.

Водночас посольство Росії в Парижі заявляє, що наразі не має інформації про затримання росіян за підозрою в підготовці терористичного акту у Франції, передає РІА “Новости”.

“На даний момент ми інформацією не володіємо”, – сказав представник дипломатичного представництва.

Як повідомлялося, жертвами терористичних атак у Франції з 7 по 9 січня стали 17 людей. Пораненими залишаються 19 осіб, п’ятеро з яких перебувають у важкому стані.

Двох підозрюваних у здійсненні теракту в редакції Charlie Hebdo, братів Шеріфа та Саїда Куаши, вбито під час поліцейської операції.

Терориста, який захопив заручників в магазині в паризькому районі Порт-да-Вінсен, застрелено під час штурму, але загинула також частина заручників.