В Україні з’явилось нове свято – День українського добровольця. Відзначатиметься він...

В Україні з’явилось нове свято – День українського добровольця. Відзначатиметься він 14 березня.

Загрузка...

Верховна Рада Україна ухвалила постанову про встановлення в Україні 14 березня Дня українського добровольця.

За відповідну постанову №4261 на пленарному засіданні українського парламенту у вівторок 17 січня проголосував 231 народний депутат, передає “Інтерфакс-Україна“.

Згідно з ухваленою постановою, в Україні 14 березня відзначатиметься День українського добровольця.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, метою проекту постанови є забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення на державному рівні Дня українського добровольця.

Окрім того, у документі вказується рекомендація Кабінету Міністрів розробити із залученням громадськості, а також активних учасників добровольчих формувань, які брали участь в Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), та затвердити у місячний строк з дня ухвалення цієї постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського добровольця, передбачивши зокрема:

проведення щороку заходів із належного вшанування подвигу українських добровольців;

проведення у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури тематичних заходів, бесід про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, та про участь в них добровольчих формувань.

забезпечення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України широкого висвітлення заходів щодо вшанування подвигу учасників добровольчих формувань, організації циклів тематичних теле- і радіопередач.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект № 1688 “Про внесення змін до закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”, значно розширивши коло осіб, яким надається статус учасника бойових дій та інваліда війни.

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Тисни кнопку “ПОДОБАЄТЬСЯ” Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO