У школах тепер буде нова історія

У школах тепер буде нова історія

Загрузка...

Учнів одинадцятих класів навчатимуть про Євромайдан та російсько-українську війну. Матеріали увійдуть окремим параграфом у підручники.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Зараз експерти розробляють матеріали у двох форматах. Перший – це методично-науковий матеріал для вчителів. Другий додаток – у вигляді окремого параграфу до підручників з історії України для випускних класів.

На відміну від розширеного методичного матеріалу, додаток до підручників буде більш стислим, половину обсягу займатиме змістовна інфографіка та ілюстрації.

За словами заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського, цей параграф покликаний допомогти учням структурувати знання про основні революційні та воєнні події в Україні, які для багатьох учнів і вчителів добре відомі.

“Також параграф має бути побудований на “відкритих”, таких, що не мають готової однозначної відповіді, запитаннях та обговореннях учнів, а не на монологічному викладі матеріалу”, – наголосив заступник Міністра.

Цьогоріч завдання, пов’язані з Революцією Гідності та російсько-українською війною, також включені до програми ЗНО з історії України.

Над створенням методичного матеріалу для педагогів та параграфу для учнів працюють дві групи експертів та істориків. Матеріал буде підготовлений вже до початку 2015 року.