Династії львівського “Закону”. Прокурори: реакція

Династії львівського “Закону”. Прокурори: реакція

Загрузка...

Минулого тижня Vse.Media опублікувало серію журналістських розслідувань“Династії львівського “Закону”. У них, зокрема йшлося про родинні зв’язки між прокурорами, суддями та працівниками митної служби, кар’єрне зростання, пов’язаність та чим це може загрожувати в системі права та правосуддя нашої держави.

Ці матеріали були підтримані проектом «OPEN Media Hub», за фінансування Європейського Союзу.

Розслідування викликали неабиякий резонанс серед прокурорів.

Варто відзначити, що при підготовці матеріалів, автор надсилав запити про доступ до публічної інформації та не отримавши відповідей на поставлені запитання – надсилав прохання про коментарі.

На момент публікації матеріалів, працівники прокуратури та митної служби, згадані у розслідуваннях (окрім О. Дзерина), відповідей на поставлені запитання не надали.

Однак, після оприлюднення розслідувань виданням Vse.Media, автор почав отримувати листи з органів прокуратури.

Так, тільки 20.08.19 року надійшло дві “відписки” від Львівської місцевої прокуратури № 1, за підписом керівника – Сапуцького Р. Я.

Цікаво, що у даних листах вказана дата їхньої реєстрації – 10.08.19 року. Однак, оскільки такі листи надійшли лише 20.08.19 року – є усі підстави припускати, що дата їхньої реєстрації та вихідні номери могли бути проставлені заднім числом. Адже термін доставки Укрпоштою – 11 днів, в одному і тому ж місті – викликає великі сумніви.

Окрім того, на самому конверті відсутній штемпель Укрпошти в якому було б зазначено дату відправки.

Варто зазначити, що дані листи стосуються прокурорів Палюх Л. А. та Дутковської Ю. В. Однак, жодних коментарів та відповідей на поставлені запитання від вказаних прокурорів у цих листах не надійшло.

Натомість, їх керівник Р.Сапуцький ознайомив редакцію із рядом статей чинного законодавства, та повідомив:

— … прокурор наділений повноваженнями щодо надання коментарів лише у межах своєї професійної діяльності.

Такі пояснення пана Сапуцького викликають посмішку, адже усі питання, поставлені фігурантам розслідувань Vse.Media, стосувалися виключно їхньої професійної діяльності.

Широкий резонанс, напевне викликали розслідування видання і у Прокуратурі Чернівецької області.

Автору написав особисто заступник прокурора Буковини Адріан Дутковський.

Його коментар та відповіді на поставлені запитання було отримано 16.08.19 – після оприлюднення Vse.Media усіх частин розслідування.

Згідно штемпеля Укрпошти (м. Чернівці) даний лист був відправлений 13.08.19.

Матеріал «Династії львівського «Закону», одним із героїв якого і був А. Дутковський, у день відправлення поштовим зв’язком згаданого листа, був опублікований.

До слова, у розслідуванні ми розповідали, про родинні та дружні зв’язки цього прокурора у середовищі суддів, прокурорів, колишніх працівників прокуратури.

Автор надіслав А. Дутковському такі запитання:

— “1. Ваша дружина – Дутковська Юлія Володимирівна — є прокурором місцевої прокуратури №1. Одночасно – прокурором місцевої прокуратури №1 також є Палюх Лілія Андріївна.

Її батько – Палюх Андрій Ігорович — працював у органах прокуратури Львівщини та знайомий із вами.

Прошу повідомити, чи допомагав Палюх А. І. (на той час заступник прокурора Львівської області) – вашій дружині Юлії Дутковській потрапити на роботу в органи прокуратури?

Чи були у вас будь які розмови про це із Палюхом А. І.?

  1. У 2009-2010 рр. Прокурором Шевченківського району м. Львова (керівником), був Палюх А.І. Його помічником – помічником прокурора району – працювала Галина Дмитрівна Борейко, — а заступником прокурора м. Львова працювали Ви.

З огляду на це, прошу повідомити, чи сприяла вашій дружині у подальшому працевлаштуванні Галина Дмитрівна Борейко? Чи знайомі Ви із нею та чи зустрічалися особисто по питаннях працевлаштування-переведення на іншу посаду вашої дружини?

  1. Посаду заступника прокурора Чернівецької області Ви обійняли у 33-и роки. Прошу повідомити, чи сприяв Вам у працевлаштуванні в даному випадку ваш тесть – Каралюс В. М.” —

З огляду на те, що Vse.Media, є об’єктивним та неупередженим виданням, подаємо відповідь заступника прокурора Чернівецької області А. Дутковського у повному обсязі.

Також маємо надію, що інші фігуранти наших розслідувань – працівники органів прокуратури та митної служби, візьмуть приклад із А. Дутковського, відреагують на розслідування Vse.Media, і відповідно, надішлють свої коментарі.

Тарас Зозулінський


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO